Vatfree.com: empowering you in tax-free shopping

View Original

Digitalisatie btw-teruggaaf exportvalidatie, wat u moet weten:

Met ingang van juni 2021 gaat de Douane Nederland van start met een pilot ‘digitalisatie btw-teruggaaf exportvalidatie’. Dit maakt het mogelijk voor reizigers (niet EU-ingezetenen), die goederen exporteren voor persoonlijk gebruik, om via een app op hun mobiele telefoon om validatie te vragen. Hiermee versnelt het proces voor zowel reizigers als douanebeambten en dat betekent minder stress en wachttijd op de luchthavens.

Wat betekent dit voor u en uw klanten?

  1. Maakt u al gebruik van onze POPr kassakoppeling of werkt u al met onze Vatfree.com in-store app?
    🎉 U bent helemaal klaar voor digitale validatie van de Douane! U hoeft dus niets te doen en wordt automatisch meegenomen met de lancering. 

  2. Met POPr en de uitrol van de digitale validatie bij de Douane zijn uw non-EU klanten dan ook na het winkelbezoek in één keer klaar. U profiteert van alle voordelen van onze digitale oplossing in tax-free shopping. Twee vliegen in één klap!

  3. Heeft u onze POPr kassakoppeling al wel, maar nog niet in gebruik? En is uw kassaleverancier SRS, ACA, SW Retail of Eijsink? Neem dan direct contact op met uw kassapartij om de koppeling te activeren. 

  4. Heeft u onze POPr kassakoppeling nog niet? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden voor een koppeling te bespreken. 

Ps: werkt u nog niet met een kassasysteem? Download dan onze in-store app en neem contact op met ons voor inloggegevens. 

In-store app (iOS)